Blinderen

Ruiten blinderen

Tegenwoordig kiezen veel mensen voor ruiten blinderen, voornamelijk wegens privacy en bescherming van het interieur door UV-straling. Ook is het erg populair om dit te combineren met het smoken van je lichten, hierdoor creëer je een hele stealthy en premium look.

Bekijk hier meer op ons YouTube kanaal.

Voor het blinderen van de ruiten gebruiken we blinderingsfolie van het kwaliteitsmerk Xpel. Xpel is het top merk uit de USA. Dit betekent dat de ruiten er erg mooi uit gaan zien daarnaast is het ook nog eens krasvast en zeer sterk. Er is geen ander merk met deze hoge kwaliteit. Voor de lichten maken we gebruik van de Light en Dark smoke. De percentages kunnen ietwat afwijken wegens het rekken van de folie. De gemiddelde percentages van de Light smoke folie ligt rond de 35% en van de Dark smoke op 20%. Standaard gebruiken wij voor het ruiten blinderen de Xpel CS folie.

De Xpel XR folie biedt bovenop de voordelen van de CS folie een nog betere hittewering tot hoger dan 80%. Daardoor blijft het veel koeler in de auto, wat meer comfort biedt en de airconditioning minder hard hoeft te werken. Zelfs de lichtste tint van de XR folie geeft deze hoge warmtewering. De folie is zo effectief omdat hij voorzien is van een nano-keramische samenstelling. De keramische deeltjes die in de folie zitten filteren de infrarood straling van de zon.

auto ramen blinderen procarwrap
WIJ GAAN AAN DE SLAG

Klaar terwijl je wacht

Terwijl onze professionals druk bezig zijn met het blinderen van je autoramen, kun je terecht in onze gezellige wachtruimte onder het genot van een kop koffie/thee of gave ideeën opdoet in onze showroom.

Uiteraard is deze plek ook geschikt om op je laptop te werken. Is je auto klaar voor vertrek? dan komt één van onze medewerkers jou persoonlijk ophalen om het eindresultaat van je geblindeerde auto te bekijken

Exclusief bij Procarwrap

Ultra Chameleon Folie

Geef je auto een luxe, exclusieve uitstraling met Ultra Chameleon raamfolie.
De folie geeft een mooi effect door de veranderende kleur bij verschillende hoeken en weersomstandigheden. Ultra Chameleon folie is 70% licht doorlatend en 80% hitte werend. Vanwege de wet mag deze folie alleen op de voorruit worden aangebracht.

Autoramen laten blinderen

Met het blinderen van de ruiten houden we natuurlijk rekening met de wetgeving. Hierbij moeten de voorportierruiten minimaal 55% licht doorlatend zijn. Verder mag je zelf bepalen hoe donker wij de autoruiten blinderen. Doordat wij je auto blinderen met de juiste folie, krijgt je auto een heel sportief en premium uiterlijk.

Voordelen van ruiten blinderen

Waarom zou je je laten ramen blinderen? We sommen de voordelen van blinderen voor je op. De blindeerfolie CS Black houdt tot 47% van de warmte buiten en de XR Black folie tot wel 85%, waardoor de airco minder energie verbruikt. Daarnaast filteren de geblindeerde ruiten 99% van de uv-straling en werken ze inbraak vertragend. De folie van Xpel is in feite een laminaat. Daardoor is een ruit tot 5 keer sterker en is de ruit scherfwerend. In het geval van een ongeluk zullen de ruitsplinters op de folie blijven plakken, waardoor de kans op een letsel door glas veel minder wordt. Zonder je autoramen te tinten krijgt de zon ook vrij spel op het dashboard, leer, bekleding en het tapijt wat leidt tot uitdroging, barsten en scheuren. En privacy in de auto is natuurlijk ook niet onbelangrijk!

  • Privacy
  • Beschermd het leer in het interieur en voorkomt scheuren en barsten
  • Bescherming tegen UV-straling
  • Minder warmte in de auto
  • Meer veiligheid bij glasbreuk (getest volgens de norm NEN prEN 12600)
  • Strakke styling van je auto

Voordelen van lichten smoken

Het smoken van de koplampen en achterlichten doen we met hoogwaardige folie, zo geef je je auto niet alleen extra bescherming maar ook een meer premium look. Tegenwoordig maken auto’s gebruik van HID-, LED- en laserlampen met ultra heldere polycarbonaat- of acryllenzen, waardoor het eenvoudiger is dan ooit om voor je uit te zien. Deze lichten werken heel goed, maar zijn ook heel kwetsbaar. Ze zijn dicht bij de weg en lopen risico op schade door zowel puin en de Uv-stralen van de zon. Met gesmookte lichten, bescherm je je koplampen en achterlichten tegen deze schades.

10 jaar garantie op folie en montage

Onze vakmensen zorgen natuurlijk voor een vlekkeloze montage zonder luchtbelletjes, kreukels of stofdeeltjes. Dit gebeurt doorgaans in de werkplaats van onze hoofdvestiging TintTotaal aan de Isolatorweg 34 (om de hoek). Toch kan er ook na montage altijd iets misgaan. Daarom krijg je van ons een certificaat met 10 jaar garantie op loslaten, bellen, scheuren of verkleuren van de folie. Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen.

Zelf leren blinderen?

Heb je interesse om zelf te gaan blinderen? Wij geven een aantal keer per jaar trainingen. Liever jouw auto laten blinderen door onze professionals? Maak vandaag nog een afspraak.

Ultra Chameleon Procarwrap
Ultra Chameleon blinderen.
Voldoet 100% aan de wetgeving!
5% lichtdoorlatend
20% lichtdoorlatend
35% lichtdoorlatend
Prijzen voor B-stijl (alles achter de voorstoelen) tinten:
Prime CS
Prime XR
Ultra Chameleon
3-deurs hatchback
€ 150,-
€ 195,-
5-deurs hatchback
€ 195,-
€ 330,-
Sedan
€ 225,-
€ 385,-
Coupé
€ 195,-
€ 330,-
Station
€ 245,-
€ 415,-
SUV/MPV
€ 275,-
€ 465,-
Meerprijs voorportierramen
€ 130,-
€ 190,-
Meerprijs voorruit
€ 155,-
€ 215,-
€ 225,-

Prijzen voor blinderen zijn ex. BTW, inclusief montage en materiaal, met een garantie van 10 jaar, ongeacht het percentage folie.
Bekijk hier de specificaties van de Xpel folie.

Boot, jacht of vliegtuig blinderen?

Bij Procarwrap bent je aan het juiste adres voor het professioneel aanbrengen van raamfolie en het blinderen van ramen. Sinds 2006 streven wij continu naar continuïteit, uitstekende service en producten van hoge kwaliteit.

Naast het laten blinderen van autoramen is Procarwrap de ideale partner op het gebied van raamfolie montage op voertuigen als boten, jachten, vliegtuigen en (cruise)schepen.

Zo hebben wij onlangs de veerboten van de GVB mogen voorzien van raamfolie.

Procarwrap