Remklauwen & Velgen Coaten

Remklauwen coaten

Procarwrap is de expert op het gebied van remklauwen coaten en velgen coaten. 

Ons team van professionals hebben al duizenden coatings aangebracht en gebruiken altijd top kwaliteit poedercoating.

Met het coaten van de onderdelen wordt op vakkundige wijze een speciaal laagje (remklauw-) verf in iedere gewenste kleur rondom het auto-onderdeel gespoten. Denk daarbij aan metallic of satin kleuren. Lees hieronder meer over onze werkwijze, de voordelen van een coating en het proces van poedercoaten.

Remklauwen coaten doen we al jarenlang en hebben inmiddels de nodige ervaring opgebouwd. Om ervoor te zorgen we de topkwaliteit blijven leveren en een langdurig resultaat creëren voeren we altijd een aantal vaste stappen uit.

Stappen voor het verven van remklauwen

  • Allereerst krikken we de auto op en worden alle wielen verwijderd, gemarkeerd en beschermd.
  • Het verwijderen van losse roest en vuil.
  • Vervolgens worden kwetsbare delen zoals de pijpen en schijven gemaskerd en afgeschermd.
  • De remklauwen worden vervolgens volledig gereinigd met een reinigingsoplossing.
  • Vervolgens worden de remklauwen geverfd met geschikte remklauwverf.
  • We laten de remklauwen altijd een dag drogen, zodat alles volledig ingetrokken is.
  • In dit stadium worden eventueel ook de logo’s of merkaanduidingen op de remklauw geplaatst.
  • De wielen worden vervolgens terug geplaatst en de moeren vastgedraaid.
  • Er wordt nog een eindcontrole uitgevoerd voordat we het voertuig laten zakken.

Met ons stappenplan worden de remklauwen niet van de auto verwijderd, mede doordat dit ook het loskoppelen en het verstoren van de rem slangen en het ontluchten van het systeem zou vereisen, wat aanzienlijk extra tijd en kosten aan het proces zou toevoegen. Het verwijderen en opnieuw aanbrengen van de geverfde remklauwen kan de garantie van het voertuig ook beïnvloeden.

De Logo’s en merkaanduidingen kunnen wij in-house maken en deze worden vervolgens weer aangebracht op de remklauw nadat deze uiteraard volledig gedroogd zijn.

Velgen coaten

Velgen poedercoaten is een industrieel elektrostatisch proces waarbij door middel van perslucht, negatief geladen poederdeeltjes op een positief geladen werkstuk wordt verstorven, hierdoor plakt het poeder aan de velgen. Poedercoaten van velgen is erg populair en is momenteel de sterkste vorm van coating (lak) voor velgen. Poedercoaten geeft ook een zeer duurzame bescherming tegen corrosie en uitstekende bestendigheid tegen extreme weersinvloeden.

Neem nu contact op om een afspraak te maken:

Neem contact op met één van onze specialisten om meer te weten te komen over de mogelijkheden van een poedercoating voor jouw remklauwen of velgen, geheel naar smaak in je favoriete stijl en kleur.

Procarwrap