Auto lakbescherming met keramische coating

Keramische coating zorgt ervoor dat uw auto er net zo geweldig uitziet als op de dag dat u hem van het terrein van de dealer reed. Want ondanks het onderhouden en het wassen beginnen de krassen en vlekken zich te verspreiden over de buitenkant van je auto en begint de verf dof te worden en te vervagen door de zon. De oppervlakte van de auto wordt natuurlijk constant blootgesteld aan allerlei elementen zoals, modder, stof, vuile regen, sneeuw en vogelpoep.

Bekijk hier meer op ons YouTube kanaal.

Oorspronkelijk voor de olie- en ruimtevaartindustrie ontworpen maar inmiddels snel uitgebreid naar de auto-industrie vanwege de effectiviteit en het bewezen resultaat. Keramische coating kun je het beste beschouwen als een tweede huidlaag. Tegenwoordig wordt er gebruik gemaakt van nanotechnologie, dit zijn zeer kleine deeltjes voor het oog onzichtbaar. Deze deeltjes dichten alles af waardoor het oppervlak waterafstotend wordt. Tevens ook bestand tegen UV, krassen, chemicaliën, extreme hitte en zelfs anti-graffiti.

Aanbrengen van de coating

Keramische coating kan zowel op nieuwe als gebruikte auto’s aangebracht worden. Voor gebruikte auto’s gaat er meestal nog wel vooraf een behandeling aan toe voordat we de coating aanbrengen. Eerst bekijken we wat de staat van de lak is. Vervolgens beginnen we met het grondig wassen om daarna met het polijsten te starten. Met het polijsten halen we de wat diepere krassen weg, echter zijn de hele diepe krassen niet weg te krijgen, in overleg kunnen we dit laten overspuiten. Hele diepe krassen worden namelijk na het aanbrengen van de coating meer zichtbaar. Nadat de auto volledig is gepolijst wordt al het polijst residu verwijdert en kan er een begin gemaakt worden aan het ontvetten van de auto. Nadat de auto volledig is ontvet wordt de coating in de loop van enkele uren aangebracht.

Voordelen keramische coating

De hardheid van de coating beschermt de lak tegen invloeden van buitenaf, denk hierbij aan: chemicaliën, uv-licht (verkleuring), teer, boomhars, vogelpoep en strooizout. In de extreme gevallen beschermt de glascoating zelfs tegen krassen. Een van de grote voordelen voor particulieren is de kwaliteit van de glans. De glansgraad van de coating ligt namelijk hoger dan die van de originele lak van de auto. Ook zal de uitstraling van een metallic lak nog beter tot zijn recht komen doordat de metallic deeltjes in de lak meer zichtbaar worden. Bij donkere kleuren wordt de kleur juist dieper, zo veranderd zwart naar echt diep zwart. De glansgraad blijft gedurende de periode hetzelfde.

Zelfreinigende werking

De poriën van de lak worden gevuld en afgesloten wat de grip voor vuil op de lak drastisch verminderd. Hierdoor ontstaat er gelijk een zelfreinigende-werking. De auto blijft dus altijd schoner aangezien vuil minder snel aan het lakoppervlak hecht. Hierdoor is het ook een stuk eenvoudiger en efficiënter om de auto schoon te maken. Ook werkt de coating waterafstotend, dit zorgt ervoor dat grote hoeveelheden water razend snel van het lakoppervlak afglijden.

Basis Detailing v.a. €399,-

Met het basis pakket wordt je gehele auto van zowel binnen als buiten compleet gereinigd, behandeld en weer in nieuwstaat gebracht. Dit proces benodigd 1 dag. Er wordt aandacht gebracht aan de volgende punten:
– Vloermatten ondergaan een diepreiniging
– Bekleding wordt gereinigd (diepstomen/shamporelle)
– Hemelreiniging
– Auto volledig uitzuigen
– Grondige behandeling van alle kunststof o.a dashboard
– Deuren en deurstijlen reinigen
– Kofferbakruimte reinigen
– Ramen ontvetten en volledig reinigen
– Gehele auto grondig wassen en drogen
– Verwijderen van alle vuil en wax restanten
– Motorcompartiment reinigen
– Velgen & Banden reinigen
– Polijsten, lichte krassen verwijderen en glans terugbrengen

Medium Detailing v.a. €599,-

Met het medium pakket gaan we een stap verder en wordt er extra focus gelegd op de kleine details. Zo polijsten we de auto extra grondig om was-krassen en swirls te verwijderen, waardoor de glans en reflectie van de lak wordt hersteld. Dit proces benodigd 1 tot 2 dagen. Alle elementen van het basis pakket komen aan bod en er wordt extra aandacht gebracht naar de volgende punten:
– grondig kleien van het lakwerk (glans terugbrengen)
– grondig polijsten (lichte krassen verwijderen)
– Spraycoat laag aanbrengen (wax 12 maanden)

Complete Detailing v.a. €799,-

Bij de Complete Detailing wordt de auto ruim 5 keer gepolijst om werkelijk de glans op de gehele oppervlakte te herstellen en wordt het glanseffect meer naar voren gebracht. Dit zal zo een 3 dagen in beslag nemen.

Leer behandeling v.a. €249,-

De lederen bekleding heeft net als de rest van het interieur aandacht nodig. Wanneer hier geen aandacht aan wordt besteed zal het leer naar verloop van tijd gaan verkleuren en gaan er kleine scheurtjes ontstaan. Het is van belang dat het leer eens in de zoveel tijd wordt gereinigd en gevoed. Hierdoor zal het leer zijn oorspronkelijke kleur weer terug krijgen en weer zacht en soepel aan gaan voelen. In dit pakket zit het volgende:
– Al het leer wordt ontvet
– Het leer wordt vrijgemaakt van het vuil
– De ruwe plekken worden glad gemaakt
– De kleur van het leer wordt opgefrist
– Het leer wordt beschermd tegen slijtage
– Het leer wordt na de behandeling volledig gevoedover ons

ProCarWrap in Amsterdam is gespecialiseerd in car wrapping, automotive styling, ramen tinten en veiligheidsfolie. Daarom hebben wij specialisten in huis op het gebied van car wrap folies en blindeerfolies en werken wij met de beste folies die een lange levensduur garanderen. ProCarWrap maakt het waar: kwaliteit waar je U tegen zegt! Je kunt ook bij ons terecht voor car detailing, het smoken van lichten, velgringen en remklauwen coaten. Tevens geven we trainingen in car wrapping en blinderen. Voor promotionele wrapping / bestickering van een auto of ander product ben je bij ons ook aan het juiste adres!
Lees verder

CONTACT Informatie