5 redenen waarom jij je auto moet laten wrappen

5 redenen waarom jij je auto moet laten wrappen

5 redenen waarom jij je auto zou moeten laten wrappen

Als je erover denkt om je auto een andere kleur te geven of een deel van je auto te detailen, is wrappen the way to go. Wrapfolie is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Wat begon als een voordelig alternatief voor het veranderen van de kleur van een auto, is uitgegroeid tot een enorm grote en veelzijdige industrie die momenteel tal van opties aanbied en de keuze blijft alsmaar groeien. Daarnaast zitten er nog tal van voordelen aan het wrappen van je auto. In deze blog leggen we haarfijn uit waarom ook jij je auto zou moeten laten wrappen.

1. Wrapfolie biedt je een zee aan mogelijkheden

Je auto wrappen in de stijl van je favoriete serie of voetbalclub? Dat kan. Met het wrappen van je auto in vinyl heb je zo veel meer keuze dan het laten overspuiten. Je kunt met wrapfolie je auto personaliseren zoals jij dat wilt. 

Je kunt één van de honderden folies kiezen van verschillende high-end merken die wij aanbieden, of de optie om een geheel eigen design aan te leveren die door ons geproduceerd kan worden.

Maar wacht, er is meer! De kleur is niet de enige keuze die je hebt. Wrapfolie komt namelijk in tal van varianten zoals uitvoeringen in matte, glans, satijn, metal en special editions met color change. Zelfs custom made carwraps met een camouflage print of striping behoren tot de vele mogelijkheden.

2. Wrapfolie is eenvoudig te verwijderen

Het mooie aan wrapfolie is dat het over je originele lak wordt aangebracht. Hierdoor behoud je altijd de optie om je auto terug te switchen naar de originele staat. Mocht je na enige tijd een andere look wilt, dan kun je de folie zonder enige schade laten verwijderen en je auto laten wrappen in een andere gave kleur.

In tegenstelling tot spuiten, zit je met wrapfolie helemaal nergens aan vast. Al onze wraps hebben een minimale levensduur van 5-7 jaar, mits goed onderhouden.

3. Je auto blijft zijn waarde behouden

Een auto daalt vaak in waarde wanneer hij niet meer in originele staat is, zoals bijvoorbeeld krassen, barsten, roest, etc. 

Omdat je originele kleur van je auto behoudt onder de folie, behoudt de auto ook grotendeels zijn waarde. Doordat de wrap je auto dus behoedt voor schade, blijft je auto die nieuwe “fresh from the dealer look” houden. Enorm gunstig voor wanneer je je auto in de toekomst wilt verkopen. Hij is namelijk in een mum van tijd in zijn originele staat terug te brengen, en ziet er -waarschijnlijk- nog piekfijn uit.

4. Wrapfolie gaat een stuk sneller dan overspuiten

Een autowrap zit super snel op je auto. Omdat er niet met verf, maar met vinyl wordt gewerkt, hoeft er dus niets te drogen en kun je dus sneller werk leveren. Sommige ervaren wrappers kunnen een volledige auto binnen enkele dagen wrappen. 

5. Wrapfolie beschermt je autolak

De vinyl wordt over je laklaag heen geplakt. Hierdoor vormt de folie als het ware een beschermlaag tegen ‘wear and tear’ en (hardnekkig) vuil, zoals vogelpoep. Op deze manier houdt je je auto dus vrij van deze narigheden en blijft de originele lak super mooi terwijl je met je auto rondrijdt in een gloednieuw jasje. 

Let op: grote schade zoals steenslag of tegen een paaltje houdt de folie niet tegen. Liever je auto optimaal beschermen tegen steenslag, diepe krassen en dergelijke?

Kies dan voor onze Paint Protection Film (ook wel steenslagfolie genoemd).

Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden voor carwrapping en PPF te bespreken.

Gerelateerde berichten
Bericht achterlaten

Your email address will not be published.Required fields are marked *

Procarwrap